HAKKÂRİ BAROSUNDAN AÇIKLAMA
Tarih: 3.05.2019| Okunma Sayısı: 1076

HAKKÂRİ BAROSUNDAN  AÇIKLAMA

Hakkari İlimiz Yüksekova İlçemize bağlı, İran sınırındaki Onbaşılar (Hırmî) köyü Çobanpınar (Wargeniman) mezrasında Sertip Şen adlı vatandaş, koyunlarını otlattığı esnada nerede açıldığı henüz tespit edilemeyen ateş sonucu ağır yaralanmış ve sonrasında kaldırıldığı Yüksekova Devlet Hastanesinde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir.
Hayatını kaybeden Şen'in  otopsi işlemleri yapılmıştır.

Hakkari Barosu olarak olaya ilişkin Köy Muhtarlığı, Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı ve Hakkâri Valiliği ile gerekli görüşmeler yapılmıştır.
Müteveffanın vücudundan çıkarılan mermi çekirdeği ile olayın meydana geldiği bölgedeki askeri personele ait silahlara el konularak gerekli inceleme yapılmak üzere kriminale gönderildiği bilgisi tarafımıza verilmiştir.

Avrupa İnsan Hakları  Sözleşmenin 2. Maddesi ile bütün hakların ve özgürlüklerin varlığı için ön koşul olan yaşam hakkı koruma altına alınmış ve Anayasamızın 17/1. maddesinde de Herkesin, yaşama, maddi ve manevi varlığını koruma ve geliştirme hakkına sahip olduğu vurgulanmıştır.

Yaşam Hakkının kutsallığına İnanan Hakkâri  Barosu olarak, olayın takipçisi olacığımızı beyan ediyor, merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine sabırlar ve başsağlığı diliyoruz..

HAKKÂRİ BAROSU

<<<Nisan 2024><<