BÖLGE BAROLARI BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 11.10.2016| Okunma Sayısı: 837

BASINA VE KOMUOYUNA

Toplumun barış çabalarına dönme konusundaki irade, beklenti ve ısrarına rağmen, neredeyse her gün yeni bir acıya uyanıyoruz. Silahların devrede olduğu, şiddetin sorunları çözmede bir araç olarak kullanıldığı bu atmosferde, yaşam hakkından siyaset yapma hakkına, eğitim hakkından, çalışma hürriyetine ve basın özgürlüğüne kadar yaşamın bütün alanları maalesef şiddete teslim olmuş durumda

Son birkaç gün içinde önce Yüksekova’da 4 kişi, sonrada Şemdinli’de yapılan saldırıda aralarında sivillerinde olduğu 18 kişi yaşamını yitirmiştir.  09.10.2016 tarihinde Yüksekova’da yapılan silahlı saldırı sonucunda Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı ve onlarca kişi yaralanmıştır. Sadece son birkaç gündür yaşanan acıların toplumun bütün kesimlerinde derin izler bıraktığı ve bütün insani değerlerimizi aşındırdığı açıktır. Yapılan saldırıları kınıyor, şiddete ve şiddet kültürüne asla teslim olmayacağımızı ilan ediyoruz!

Biz aşağıda imzası bulunan Doğu ve Güneydoğu Bölge Baroları olarak, bu günümüzü olduğu kadar geleceğimizi de tüketen bu cinnet haline, toplu intihara hayır diyoruz! Bütün değerleri ile yaşamı savunmaya devam edeceğiz. 10.10.2016

ŞIRNAK BAROSU
AĞRI BAROSU