BAROMUZ ÜYESİ AVUKATLAR AV. CUMHUR KESKİN'İ ÖLÜMÜNÜN 18. YILINDA ANDI
Tarih: 14.01.2018| Okunma Sayısı: 535

14 Ocak 2000 tarihinde Van'da uğradığı saldırıda hayatını kaybeden Av. Cumhur Keskin'in mezarını ziyaret eden Baromuz üyesi avukatlar mezarında dua okuyarak, Av. Cumhur Keskin’i andılar.

Daha sonra hazırlanan basın metnini okuyan Baromuz Genel Sekreteri Avukat Veysel Kaval Avukat Cumhur Keskin’in 18. ölüm yıl dönümünü olduğunu hatırlatarak Keskin’i rahmetle andıklarını söyledi.

14 Ocak 2000 tarihinde Van’da uğradığı saldırıda hayatını kaybeden Avukat Cumhur Keskin’in mesleki faaliyetlerini icra ederken katledildiğini anımsatan Kaval, “Tüm çabası hukukun evrensel ilkelerine riayet ederek müvekkillerinin Haklarını korumak olan Avukat Cumhur Keskin’in  bu hedeflerine ulaşmasına engel olmaya çalışan feodal zihniyete sahip bu şahıslar bilmelidir ki Avukat Cumhur Keskin’in  hedefleri asla yarıda kalmamıştır. Keskin’in izlediği yolu takip eden onlarca meslektaşımız bayrağını devralmıştır. Yaşadığımız bu dönemin Avukatları olarak büyük bir şahsiyet olan Avukat Cumhur Keskin’i tanıyamamanın eksikliğini ve üzüntüsünü yaşıyoruz” dedi.

'KESKİN MESLEĞİNE VE HALKINA AŞIKTI'

Keskin’in mesleğine ve halkına aşık bir insan olduğunu kaydeden Kaval açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Yürüttüğü mesleki faaliyetlerden ötürü müvekkillerinin haklarını hayatı pahasına koruyan Cumhur Keskin mesleğine ve halkına aşık bir insandı. Meslektaşımıza ve meslektaşımızın şahsında mesleğimize yapılan bu saldırıyı esefle kınıyoruz. Meslektaşımızın izlediği yoldan giden hukuk ve adaletin savunucuları olarak bu saldırılara karşı her zaman hukuk içerisinde, mücadeleye hazır olduğumuzu beyan ediyor, meslektaşımızı rahmetle ve saygıyla anıyoruz.”

<<<Haziran 2018><<
Haziran 2018